Inte ens en månad kvar...

Tiden går fort. Om mindre än en månad är h*n här.
De absolut flesta säger att det kommer bli en pojke. Men jag och J tror ändå att det blir en tjej.
Men vi får se. Så länge h*n mår bra så är vi nöjda.
Jag är så otroligt nyfiken på att träffa den lille krabaten som har levt rövare inne i magen så länge nu.

H*n verkar fortfarande ligga på tvären då kan känner mycket aktivitet på min högra sidan, på mitten av magen typ. H*n låg på tvären när vi var hos barnmorskan sist med. Så vem vet, det hade kanske blivit ett snitt i alla fall, om nu h*n inte skulle vända sig.

I helgen ska vi hämta vagnen. Och sen blir det en sväng till IKEA. Och idag ska vi storhandla då vi får låna bil. Gäller ju att passa på :) Jag är inte sådär jätteglad över att handla några större mängder mat, jag kan sköta kompletteringshandlingen. Men om J skulle handla efter jobbet så skulle vi inte få mat förrän 20-21 och det är lite sent för mig, särskilt nu när mitt näringsbehov är något förhöjt :)

Kan ni gissa vad det blir för middag för mig idag? Ett tips: Det är mycket järn i det. Och jag äter det när jag och J inte äter middag tillsammans.

Tredje trimestern - insomnia

Jag har aldrig haft sömnproblem i hela mitt liv.
Men den senaste tiden har jag vaknat sådär jobbigt tidigt, runt 5-6. Idag vaknade jag vid 5.30 och jag hade klockan på 6.30. 6.10 lyckas jag somna om. Och sen vaknade jag klockan 7. Och min lugna morgon blev inte så lugn. Men jag kom iväg i bra tid ändå och jobbade lite grann.

Blir trevligt att se lönespecarna i februari. Lagom tills att vår lill* kommer.


Jag läste att många gravida drabbas av sömnproblem under den sista tredjedelen av graviditeten. Hade ni så, ni som har varit gravida?
Jag blir tokig snart. Jag vill sova tills klockan ringer...som vanligt.

Flicka/pojke

Får se om det stämmer. Det lär vi få veta hyfsat snart.
Det börjar dra ihop sig, eftersom att jag ska snittas. Ja, så länge inte vår lill* vill komma innan snittdatumet.

Jag tog bort det mesta av mina födelsedata, även om man säkert kan räkna ut det också om man nu är så nyfiken av sig ;)
Ja, nu vet ni när h*n blev till med. Vilken skräll va? Självaste midsommarafton. Kan det bli mer Svensson än så?


Gräsänka

J är ute ikväll och jag har lägenheten för mig själv. Ja, lilla fröken Katt är här med som sällskap. Och helt ensam är jag ju aldrig numera, då jag har ett litet busfrö som jag bär med mig dygnet runt.

Ikväll blir det ingen lyxig lördagsmiddag. Nej, jag satsar på att hålla mitt järnvärde i schack, så det blir blodpudding. Usch säger nog en del av er. Men det funkar, det är rätt gott tycker jag. Och så länge jag kan hålla järnvärdet i schack med hjälp av lite blodpudding så är jag nöjd.

Sen tänkte jag börja städa undan julen. Vi har inte gjort det ännu. Och nästa helg är vi upptagna med annat så då kommer vi inte göra det. Stackars J, han älskar julen. Men det skulle ju inte vara lika speciellt om man hade det juligt hela tiden. Sen har vi en del andra fina saker som är bortplockade nu, som får komma fram igen.

Hittade UL-bilderna idag igen. Borde rama in dem eller göra något roligt med dem. Jag vet att de ska förvaras mörkt, men man vill ju se dem. Och så kan man göra som en följetong...Från mage till bebis. Och sen år efter år. Det vore inte så dumt tror jag :)

Hard work, work!

Energinivån är låg, men den var ännu lägre nyss. Fick bli en liten sockerkick, annars vet jag inte hur jag skulle orka hålla mig uppe och vaken.
Gick upp tidigt och åkte och jobbade på ett av mina jobb. Jag är populär nu, båda ställena behöver min hjälp. Funderar på om jag ska jobba lite hemifrån också. Får se vad jag orkar med.

Fick en trevlig överraskning idag i brevlådan. Jag skickade in en kupong om prenumeration av tidningen Föräldrar & Barn, 3 nummer och bärsjal för 148 kr. Inte helt dumt. En sjal kostar en hel del annars. Om vårt busfrö gillar att vara i sjal så kan jag tänka mig att köpa en, men att lägga ner mycket pengar på något som kanske sen inte används...det verkar bara onödigt.

Ska se till att betala in det bara, så borde jag hinna få sjalen tills h*n kommer. Det är inte så långt kvar nu. Lite mer än en månad. Oj oj oj...Jag känner mig redo men ändå inte. Men jag ser fram emot att se den lilla krabaten som har levt rövare där inne så länge nu.

Kul med respons :)

Tusen tack för kommentarerna kring frågan om kuddar och täcken.
Vi vet ju inte hur vårt busfrö kommer vilja sova. H*n kanske avskyr vaggan? Men vi kan samsova om vi vill det.
Vi har även ett sånt där SnuggleNest, så behöver man inte vara rädd för att lägga sig på den lilla. Även om jag vet att alla som samsover säger att "Neeeeej, man lägger sig inte på barnet". Men ja, jag är inte övertygad än ;)

Jag tror att vi kommer avvakta med täcke i alla fall då vi har filtar och även ett lapptäcke som jag själv sydde i skolan. Passande nog är det könsneutralt...eller ja, det är rosa och blått ^^ Inte för att det egentligen spelar någon roll. Men det skulle kännas lite konstigt ändå att ha ett helrosa täcke till en pojkbebis...

Vi handlade bland det sista i klädväg till vår lilla skatt idag. Kom på att h*n bara hade ett par byxor! Bodys har vi en hel del, men knappt några byxor. Men nu är det fixat.

Lite halvtråkiga de två sista, men jag gillade verkligen den turkosa färgen! J valde de mörkblåa.

Nu har vi "bara" saker som blöjor för den första tiden, modersmjölksersättning, babyolja och såna saker kvar. Köpte en nappflaska till igår, så nu har vi tre stycken. Av tre olika märken. Får se vilket som gillas mest.
Kändes dock lite konstigt att handla nappflaska med magen i vädret. Men en del köper ju för att kunna pumpa i, så egentligen är det inte så konstigt.

Men det kommer kännas lite jobbigt att handla ersättningen, amningsmaffian kanske ser mig...Well, well. Det tar vi då. Annars kanske J får handla det själv. Så slipper jag fundera över det.

Inget penicillin för mig!

Fick precis ett samtal från sjukhuset. De kunde inte se något på odlingen och jag har inga symtom på uvi heller. Så antagligen kom det med en bakterie utifrån så att säga som visade sig på det förra provet.

Känns så skönt att det inte var något :) men det känns bra att de reagerade, ifall att det skulle ha varit något. Jag har fullt förtroende för dem. Och att någon håller koll på mig rent medicinskt känns väldigt tryggt också :)


Däppt i däsan

Ja, täppt i näsan alltså.
Men det är värst mot kvällen. Ja, jag snörvlar lite på dagarna med men nästäppan håller sig borta. När det varit som värst har jag tagit Renässans som ju bara är saltlösning. Men den räcker inte om jag ska få sova hela natten. Så jag unnar mig en dos vanlig nässpray (utan konserveringsmedel i alla fall, om det nu gör någon skillnad).
Man ska inte ta nässpray om det är så kallad graviditetstäppa som man drabbats av, men är man förkyld kan man ta. Dock försöker jag att hålla mig till en dos om dagen. Det känns bättre då.

Det har varit full rulle i magen och jag märker att kort efter jag har druckit något kallt (eller ätit glass) så blir det lite mer liv i magen. H*n kanske reagerar på det kalla?

Just det, det verkar som om att det blir IKEA till helgen. Har fått med J på några saker som vi ska ha. Dock blev jag fundersam då IKEAs täcken och kuddar för barn rekommenderas först från när de är 12 månader...Märkligt. Tur att Google finns. Så det blir sovpåse istället för täcke i alla fall. Men kudde rekommenderas för att förebygga platt huvud eller vad de nu kallade det. Så vi avvaktar med kudde, och ser vad barnmorskan säger. Eller är det någon av er här som kanske vet? Som förstagångsförälder är man ju supernojig (även om jag inte är lika nojig som många andra) och vill inte göra något fel...

Vänta, vänta och vänta

Vad och lämnade prov för odling idag, och jag borde ha fått svar på torsdag.
Då får vi se vad de var för bakterie de hade hittat, och vad det blir för behandling för mig.
Ännu fler tabletter att ta. Men vad gör 1-2 tabletter för skillnad? Vill ju inte att förlossningen ska dra igång i förtid. Även om h*n givetvis får komma liiiite tidigare, men inte redan nu. Så bråttom har jag inte.

Vår vagn som vi har beställd har kommit också. Så nu ska vi bara betala resten (har betalat handpenningen) och hämta den. Jag längtar!

Vaggan står på plats i sovrummet och knaskatten har lyckats hoppa i den ett par gånger. Dock gillade hon inte när man började gunga den. Nu saknas bara lakan, örngott och en kudde så är vi redo i sovrummet med. Skötbord är fixat med, ett sånt där man ställer på badkaret. Hittade ett begagnat på Blocket. Helt vansinnigt att betala över 1000 kr för ett nytt. Nu blev det 250 för detta. Och man sätter ju i en ny skötbädd bara, så känns det fräscht också. Så snart blir det nog ett IKEA-besök, för att köpa lite småsaker och lämna tillbaka lite andra saker som vi inte hade någon användning för (passade inte).

Svar på kommentar från Petra

Hej!

Jag är en ung heterosexuell tjej som på senaste tiden har blivit väldigt rädd för att jag skulle kunna ha HIV. Det har varit så långt borta tidigare och jag har förnekat chanserna till att det skulle kunna vara möjligt. Nu vill jag testa mig, men jag vågar inte. Jag har haft ganska mycket oskyddat sex tidigare så risken är väl ganska stor? Jag vill ju veta så att jag undviker att smitta andra i framtiden men samtidigt är jag rädd för hur mitt liv skulle förändras om jag skulle vara positiv. Jag har svårt för att skaffa förhållanden redan som det är så ett HIV-positivt besked skulle förmodligen innebära att jag får leva resten av mitt liv ensam. Och jag vet inte om jag är redo för den vetskapen. Hur kan jag ta mod till mig och gå och testa mig?


Sen har jag en annan liten fråga. Ser de om man har HIV i varje vanligt blodprov man tar eller måste man be om ett särskilt test för HIV?


Svar:

Sannolikheten för att smittas ÄR låg, men den är inte obefintlig (som en del verkar vilja få det till..)
Det bästa vore att du går och tar ett sånt där snabbtest, då får du svar på en kvart. Annars kan det ta två veckor att få svar. Och ingen mår bra av att oroa sig så länge.
Det är väldigt svårt att säga hur stor risken är. Allt beror på vem du har legat med, och vem den personen har legat med osv.

En vän till mig som inte är förhållandetypen (hon har också HIV) bröt trenden med sitt singelliv och träffade en kille som hon är tillsammans med. Jag är en förhållandemänniska och under den tid som jag och J inte var tillsammans så var jag tillsammans med en annan kille ett kort tag. Jag berättade för honom om hur läget var och han var rätt lugn med det. Såklart fanns det saker han oroade sig för, men inget som hindrade oss på något vis. Jag "lyckades" ju få till ett ligg förra sommaren (då jag och J inte var tillsammans) och jag berättade även för honom. Och det var INGA problem alls. Jag berättade rent faktamässigt vad det innebär, och det räcker för de flesta.

Enda sättet man kan skydda sig är att alltid använda kondom. Det är så enkelt, men ändå så svårt för en del. Alla kondomer funkar inte för alla. Och en del är bättre än andra. Man måste prova sig fram lite, men när man hittat någon som funkar så är det inte så krångligt alls (och det dödar inte sexlivet som vissa påstår).

Nej, de ser inte på ett vanligt blodprov att man har HIV, det är inget som kollas rutinmässigt. Det kostar väl en del om de skulle testa alla blodprover för det kan jag tänka mig. Så man måste be om ett särskilt test.

Det är tur att man ställer upp ibland

Jag var på läkarbesök i förra veckan. Var dessutom dags att lämna graviditetsprover (de håller extra koll på en när man är på tjocken) och även till den där läkemedelsstudien som jag är med i. Förutom blodprover så ingår även ett urinprov.

Fick ett samtal igår och idag ska jag dit igen så de kan göra en odling för att se vad det är för skit jag fått. Jag hade kunnat gå till en vanlig vårdcentral, men jag har inte varit på någon sådan på flera, flera år. Så jag åker hellre till sjukhuset.

När jag var hos barnmorskan såg jag något på ett prov att det verkade kunna finnas någon bakterie där, men hon tyckte det var för lite för att reagera...

Googlade vad som kan hända om man går med det här obehandlat. Och nog för att jag börjar bli less på att vara så osmidig så vill jag inte att förlossningen ska dra igång alldeles för tidigt. Så sen blir det penicillin för mig. Jippi!


Svar på kommentar från M

Hej!

Bra blogg! Det behövs fler som du som skriver så inspirerande om hur det är att leva med en sjukdom.


Jag funderar dock på en sak. När du skriver att du inte behöver oroa dig för att dö till följd av din HIV-infektion. Hur menar du då? Menar du att det ej finns någon risk för att HIV övergår till Aids längre?


Jag undrar rent välmenande nu, av nyfikenhet. Vet inte om min fråga kan misstolkas i text.


Vänligen M



Svar:

Hej! Och tack! Det värmer :)
Så länge jag fortsätter att ta mina mediciner som jag ska så hålls viruset i schack och mitt immunförsvar förblir starkt. AIDS är ett tillstånd då immunförsvaret är så pass svagt att det inte klarar av infektioner som kroppen normalt skulle klara av utan några som helst svårigheter.
Jag hoppas att du förstår vad jag menar och att svaret var tillräckligt. Det är bra att du frågar. Frågar man inte så får man inte veta, och då kan man inte lära sig heller :)

Söta sjuksköterskor och läkare

De är så söta på mottagningen där jag går. Igår ringde en av sjuksköterskorna för att kolla så de inte hade råkat säga fel datum.

Sen idag var det prover och även EKG. Dock var resultatet från det inte helt bra, så jag fick vänta på att de skulle jämföra med det EKG jag gjort förut. Och till slut så var fe nöjda ändå. Men jag har aldrig varit så länge på sjukhuset bara för prover. Men så är det ibland. Jag hade ingen tid att passa så det var lugnt.
Mitt under EKG:t började den lill* i magen leva rövare, såg lite roligt ut.

Min läkare såg jag lite snabbt på väg till EKG:t, och hon sken upp när hon såg min mage. Fick en lite längre pratstund med henne efter EKG:t, vilket var väldigt roligt. Nästa gång jag träffar henne kommer den lill* ha kommit ut. Spännande!
Även denna gång blev hon rörd av mig och mina tankar och så. Det är inte första gången, men lite speciellt är det ändå att hon blir så glad för min skull att hon blir rörd och lite tårögd.

De är så underbara på mottagningen, och jag som funderade ett kort tag på att byta mottagning pga restiden. Not gonna happen :)


Svar på kommentar

Fick denna kommentar från Vickan
Hej, har hittat din blogg för ett bra tag sen och följer den hela tiden, så häftigt att du ska bli mamma och att ni ska bilda familj!! Superbra att få ta del av ditt liv på detta sätt, jag har alltid fascinerats och läst mycket om HIV och Aids men aldrig liksom kommit så "nära" någon, har iofs i mitt ena yrke träffat på en del posit(h)iva men inte alltid vart läge att diskutera det med dom då miljön inte varit den bästa för den typen av samtal. För en massa herrans år sedan gjorde jag ett skolarbete om detta ämne men tyvärr tappade lusten att plugga så arbetet var bra till en början men rann ut i sanden kan man säga vilket jag ångrar men nu är det liksom för sent att göra det klart. Däremot läser jag så mycket jag kan om detta och försöker hålla mig ajour om lite mediciner och andra forskningsframsteg. När jag pratar om HIV med vänner och bekanta brukar jag bli som ett språkrör för att alla alltid är så rädda och jag säger att jag inte är rädd. Sen brukar jag även säga att jag hellre får HIV än Cancer, för HIV kan man ju leva med men Cancern den är så jävla lömsk, sen vill jag ju såklart egentligen inte ha HIV heller men ja jag tror du förstår hur jag menar... Så många i ens omgivning som haft/har cancer så tycker den sjukdomen är läskig och mera nyckfull. Well ville bara säga att du är fantastisk och din blogg oxå, så keep up the good writing please!

Kram och Gott nytt 2012.


Svar:
Kul att du hittat hit och följer mig, känns riktigt roligt :)
Jag blir glad när du berättar att du lär dina vänner och andra om hur det faktiskt funkar, många vet inte om hur det funkar. Jag ser det lite så också, att cancer känns värre. Men det kanske är för att jag vet hur det är att leva med HIV, inte hur det är att leva med cancer? Dock behöver jag inte oroa mig för att jag kommer dö som en följd av min HIV-infektion. Cancer är så mycket lurigare, även om man ofta kan bli frisk så är det inte säkert och det är en tuff väg att gå.
Men det är väl samtidigt också lite att välja mellan pest eller kolera. Helst vill man inte ha något av det. Och vi har tur, vi som bor här, att det finns väldigt bra vård att få, oavsett vad det gäller för sjukdom. Behandlingen kostar mig inget personligen utan det bekostas via skatten jag betalar (och ni andra, vi hjälps åt allihopa). Hade jag bott i USA så hade det kunnat kosta mig 10 000 kr i månaden om jag skulle ha otur. Hemska tanke.

Jag är glad över att bo här, där jag kan få den hjälp som behövs och mitt barn behöver inte utsättas för några onödiga risker.

En stor kram tillbaka, och god fortsättning på det nya året :)

Tjej eller kille?

Hittade ett litet roligt "test" eller vad man ska säga, för att förutse könet på bebisen.
Så, here we go.

Pojke:
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början                        
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten (inte vad jag har sett i alla fall)
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
(x) Du sover med kudden mot norr (är så i denna lägenheten i alla fall, vet inte hur det var i förra)
( ) Bebisen ligger högt i magen (vad räknas som högt/lågt?)
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
(x) Du sover helst på din vänstra sida (sover alltid så jag har ansiktet bort från J, sen läste jag att det var bättre för bebisen att sova på vänster sida)
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
( ) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion (ta i trä!)
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

 

Flicka:
(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
(x) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket (varenda gång jag borstar tänderna)
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls (ingen alls!)
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
( ) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt (aningens varmare)
(x) Du äter gärna mackans mitt
() Pappan går upp under graviditeten   
(x) Du o din mammas relation är oförändrad  
(x) Du var illamående i början (och sen en vända till efter v7 då första omgången började)
(x) Brösten har blivit lite större (men jag kan fortfarande ha mina vanliga BH:ar, dock lägger jag inte i push-up-inläggen längre :)
(x) Brösten är lika stora (som förut)
( ) Du har grumlig och blek urin
(x) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad   
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140 (149 eller 150 de gånger BM mätt)
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice (sura saker, nam nam! men det var mer förut)

 

 

Enligt detta så blir det en tjej. Enligt en kinesisk kalender blir det också en tjej (månad jag blev gravid) men enligt en annan så är det en pojke (baserades på min kinesiska ålder). Jag frågade J igår om han tror att det blir en tjej eller kille. Han tror att det blir en tjej. Jag har också den känslan. Men sen har jag drömt en gång att det var en pojke. Fast det var en uppblåsbar bebis, och jag hade feber när jag drömde den drömmen så jag vet inte hur mycket man kan lita på den drömmen.

Vi pratade lite mer, och vi har båda drömt att vårt barn har blå, stora ögon. I min dröm var barnet blont, men J hade inga minnen av hårfärg i sin dröm. Att barnet var blont gör att jag tror att det var en tjej, då varannan generation pojkar i min släkt får en annan hårfärg. Så har det varit med min pappa, hans morfar och hans morfar/farfar i sin tur.

Men oavsett om det blir en tjej eller kille så är h*n välkommen. Bara h*n mår bra så är vi nöjda :)


Kan balansera på magen

Testade häromdagen att ställa en skål på magen då jag satt i soffan, och det gick! Både jag och J skrattade åt det. Har inte lika stor mage som Phoebe i Vänner hade, men hon väntade ju trillingar, så det går väl inte att jämföra ens :)

Mycket praktiskt ändå, ska använda mig snart av det då jag tänkte lyxa till det lite med glass i väntan på JVM-finalen. Och eftersom jag somnade på soffan (idag igen) då jag kommit hem efter dagens äventyr så ska det inte vara några större problem att hålla sig vaken.

Lillhjärtat slog 149 slag i minuten när vi var hos barnmorskan idag. Fast h*n hade gömt sig som vanligt så det tog ett tag innan barnmorskan hittade rätt :) busfrö. Jag har gått upp två kg sen sist. Och järnvärdet var i princip samma som de senaste två gångerna, så klarar mig utan järntabletter ett tag till :)


Det som komma skall

Det börjar bli ordning här hemma efter flytten.
Vi har fortfarande en del kartonger kvar, och saknar gardinstänger i sovrummet och gardiner då med såklart. Så man får tänka på att släcka lampan innan man klär av sig på kvällen, om man inte vill bjuda grannarna på en liten show.

Men det kommer att fixas snart. Nog redan lite på fredag och lördag.
Sen ska det fixas inne i klädkammaren. Med lite tur så kan det också bli på fredag och lördag. Stackars J som får slita. Men jag kan inte det där. Jag har försökt sätta upp saker rakt. Men de lutar alltid. Även om jag använder ett vattenpass eller till och med ett laserpass. Så jag får inte ens försöka för J. Och det är okej, för det såg hemskt ut sist jag försökte.

Sen ska vi snart gå en profylaxkurs. Även om jag antagligen kommer att förlösas med kejsarsnitt så vill jag ändå gå den kursen. Skulle busfröt inne i magen bestämma sig för att komma lite före det planerade snittet så vill jag kunna välja om det blir snitt eller inte då. Dessutom vet jag att profylaxkurs kan hjälpa en även om man snittas, för att hantera smärtan efteråt.

Vi har beställt vagn, vilket känns väldigt skönt. Och konstigt. Det är inte långt kvar nu. Det ser ni på min baby-ticker här till höger. 10 veckor kvar ungefär. Fast, det kommer inte vara 10 veckor kvar. Eftersom att jag kommer att snittas ungefär 2 veckor före beräknat datum. Men exakt datum skriver jag inte ut, det är en hemlis.

Diskmaskin har kommit in i lägenheten med. Nu är det "bara" tvättmaskin och torktumlare som ska in i badrummet. Sen är de stora sakerna på plats.

Foglossning har jag med allra största sannolikhet råkat ut för. Mamma berättade att när hon väntade mig var hon sjukskriven ungefär halva graviditeten på grund av foglossning. Jag är glad att hon inte berättade det tidigare för mig. Men det är värst när jag har gjort mycket en dag, det får jag sota för i två dagar.
Om jag promenerar så gör det ont ett litet tag, sen när man är uppvärmd så gör det inte ont. Men sen när man gått lite mer så gör det ont igen. Bah! Dumma foglossning.
Men det är bara två månader kvar, jag står ut.

2011 i korthet

Januari
Skidresa

Februari
Började med mediciner

Mars
London!
Började min första praktikperiod
Sa upp mig från mitt jobb

April
Praktik

Maj
Var med på första föreläsningen, och fick även prata lite själv
Åkte till Tyskland och handlade en massa dricka inför sommarens alla event (och mycket står fortfarande orört).
4 år sedan jag fick min diagnos.

Juni
Firade en familjemedlem som fyllde jämnt.
Var till Växjö och pratade lite med de på Noaks Ark angående ett eventuellt samarbete (som det inte blev något av sen, men kul att träffa dem!).
Midsommar - blev gravid (men det visste jag inte då).
Peace & Love.

Juli
Peace & Love fortsatte.
Åkte till Finland. Drack ett glas vin som inte smakade så som det brukar.
Gjorde ett graviditetstest i samband med en vanlig provtagning, och sen fick jag beskedet att jag var gravid! Fin start på semestern.
Åkte till Kreta.

Augusti
J friade på Kreta. Jag sa ja.
Skolstart.
Inskrivning hos barnmorskan.

September
Påbörjade försäljning av lägenhet.
Var i Luleå och föreläste på Noaks Ark.

Oktober
Var på konferens för unga med HIV.
Sprang på lägenhetsvisningar.
Gjorde RUL (Rutinultraljud) och fick ställa mig upp och hoppa för vårt busfrö ville helst bara visa ryggen åt oss.

November
Ännu mer lägenhetsvisningar.
Var på en arbetsintervju, den första på väldigt länge.
Skrev kontrakt på nya lägenheten. Gamla såldes.
Packa, packa, packa.

December
Fick komma in i nya lägenheten.
Gick på Skansens julmarknad, och även i Gamla stan.
Bodde i flyttkaos (har fortfarande lite kartonger kvar).
Jul och nyår.


Gott nytt år!

Hoppas att ni hade en riktigt bra nyårsafton och fick se många fina fyrverkerier.

Jag hade det riktigt bra igår. Imorse däremot blev jag väckt av en skrikande bebis, efter ungefär fyra timmars sömn. Skrik non stop sen dess och nu är det ingen idé att ens försöka sova något mer...att vi fick extra sovkamrater där den ena snörvlar och har sig gör det hela inte bättre. Snyt dig för fan!

Ursäkta irritationen men jag har lyssnat på detta i 4 timmar och tålamodet tryter.

Så det nya året började inte så bra. Men det kan ju bara bli bättre då :)


RSS 2.0