Förkylt och gnälligt

Jag är förkyld och har varit det i snart en vecka. Tycker att förkylningen kan försvinna nu. Jag vill träna! Och inte bli andfådd bara av att gå och handla...

Dottern är inne i en period när hon vill vara nära så mycket som det bara går. Och att blogga är inte prio ett, eller två för den delen heller :) Så därför är det lite tyst här. Men jag tror att ni har förståelse för det :)

Träningsvärk

Dålig idé att träna två dagar i rad. Olika typ av träning förvisso men träningsvärk överallt. Otränad morsa, anyone? *räcker upp handen och skäms*

Nej, skäms är fel ord men jag vill bli mer tränad och allra helst få tillbaka magmusklerna och ryggmusklerna så jag inte får ont i ryggen.

Min advokat på nyheterna

Såg nyss på nyheterna att hon som tog över som advokat för mig när mitt fall var uppe i hovrätten försvarar den ökände tunnelbanerånaren. Han som rånat personer vid tunnelbanan och lämnade en man på tunnelbanespåret.

Det kan inte vara lätt att vara försvarsadvokat. Clea gjorde ett bra jobb när hon var mitt målsägarbiträde och är säkert bra som försvarsadvokat också. Även om jag hoppas att rånaren får extra hårt straff för att han bara lät mannen ligga kvar på tunnelbanespåret. Han hade inte behövt dra upp honom själv men han hade kunnat säga till spärrvakten.


Det vackraste jag vet

är att se dig när du sover.
 
Ni känner nog igen låten. Och just nu ligger mitt hjärta bredvid och sover. Och jag är så lycklig över att jag har henne. Jag älskar dig av hela mitt hjärta!

Hot Mama!

Nej, jag försöker inte träna mig till magrutor och sånt tjafs.
 
Jag behöver träna för min rygg. Den är kass. Och det blev inte direkt bättre av att vara gravid (fråga J, han fick massera mig VARJE kväll i princip). Och den mår inte så bra av att bära omkring på en ganska tung bebis (och hon blir inte lättare direkt) i konstiga positioner. Så nu kör jag all in när det gäller att få ordning på ryggen.
 
Blev ett träningspass med fokus på mage/rygg idag och sen har jag tränat lite annat i veckan med. Och såklart promenerat (vad gör man annars som småbarnsmorsa?). Jag insåg idag hur dåliga mina magmuskler är. Orkar inte alls mycket och det är så irriterande för jag vet att jag har kunnat.
Jag har ju gått ner mina gravidkilon men jag har inte fått tillbaka mina magmuskler. Benen och armarna är helt okej (promenader och bära bebis) men magen och ryggen. Jag har en bit kvar. Borde ta mig till en naprapat/kiropraktor för att ordna till ryggen. Men det är inte helt lätt när man har hand om en bebis 24/7 och de flesta har öppettider i stil med 9-17 och då är det svårt för mig att komma iväg. Ifall jag hade vetat att dottern min skulle sova under en timme då så hade det gått men det kan man aldrig veta. Så då får jag ragga barnvakt...Tur att jag har vänner som fortfarande pluggar :)
 
 
Vad långt det blev. Hade inte tänkt att det skulle bli så långt. Och det är helt OK om du inte orkade läsa om mina ryggproblem.
 
Natti natti på er!

Faktafel

DN har en artikelserie nu i deras Insidan som handlar om HIV. Jag var med i en liknande serie 2008 tror jag det var. 
 
Jag läste igenom och blir väldigt stolt över Toni. Att hon vågar vara offentlig. Jag avundas henne på ett vis. Jag önskar att jag kunde vara så öppen. Men det står för mycket på spel. Det handlar inte bara om mig längre. Jag har en liten familj.
 
Det jag stör mig på i artikeln är att det står: Om jag blir gravid måste jag ta medicin som ytterligare sänker virushalten i blodet, och barnet kommer att födas med kejsarsnitt. Det gör att risken för att smittan förs över till barnet i princip är lika med noll.
 

Man får sen snart två år tillbaka även föda vaginalt om man har omätbara virusnivåer och det är lika säkert som kejsarsnitt. Men jag överreagerar nog lite. Taggarna hamnar utåt så fort det är något som inte är helt rätt eller inte förklarar bra nog. 
 
Nathalie som det skrivs om i samma artikel känner jag också. Vi har alla varit på den konferens som nämns bredvid artikeln HÄR.
Modiga brudar måste jag säga! Mer sånt, tack! 
 
HÄR kan du se artikeln om Toni och Nathalie.
 
Jag skrev till journalisten som skrivit artiklarna jag läste för att tacka honom. Även om det kanske inte är han som valt att det skulle skrivas om detta ämne men han har gjort det bra tycker jag. Och vi är dåliga på att berömma när någon gör det bra, men snabba på att klaga på det som inte är bra.

Snart i en radio (på nätet) nära dig(?)

Kanske blir en intervju med mig snart. Får se. Är lite som ska ordnas och jag kommer få mer information imorgon.
Får kanske sällskap av en annan HIV+ ung dam. Är Sanna Bråding som ska intervjua i alla fall.
 
Jag har lite krav när jag gör sånt här. Vill höra intervjun innan den sänds (alt. läsa den om den ska tryckas), inte använda mitt rikiga namn. Förställt rösten har jag inte gjort än men funderar på det. Samtidigt känns det så fejk på något vis.
 
Sen fick jag springa och köpa ett nytt kontantkort då mitt gamla blivit inaktivt. För mitt vanliga nummer står ju på mig, bara att söka så får man fram adress och efternamn. Och det vill jag inte. Hur proffsiga de än är.

Stulet från Spiderchick

Lite om vår skatt



Namn: Många, bland annat älskling och hjärtat. De andra får förbli hemliga

Ålder: Ja, ni vet ju ungefär. Vår skatt är cirka 6 månader

Älskar: Kattens svans (katten gillar inte att hjärtat älskar att dra i den)

Sak jag tycker är fett överskattat: Gnälla när man inte är hungrig eller trött. Vad är grejen?

Samlar på: Dregel på kläderna

Talang: Att le, åt allt och alla!

Okänd förmåga: Jag är riktigt bra på att tugga på fingrar

Då mår jag extra gött: När jag får bada...Så skönt!

Får inte: Dra i mammas och pappas hår. Dra i kattens svans. Men det struntar jag i, hihi!

Fast för det mesta: Är jag glad och gosig

Då ler jag stort: När mamma och pappa gör pruttljud åt mig eller kittlar mig

I övrigt: Är jag en tuff liten tjej! Så det så!

Hjärtat i halsgropen

Jag är ganska duktig på att klanta mig och fick därför lite smått panik när jag såg att jag fått svar på en kommentar jag gett i en blogg. Men jag hade skrivit under med min andra, vanliga blogg. Men jag såg den när jag var inne på denna.

Blogg.se skrämde mig som fan med sin nya vy.
Men nu kan jag i alla fall svara på kommentarer direkt under dem, tjoho!

Jag har inte sagt det förut tror jag, men i höst ska jag prata inför ett gäng unga HIV+, om barn, och lite om förhållanden gissar jag att det blir med. Vet inte vad hon som arrangerar konferensen vill att jag ska ta upp. Men prata ska jag. Känns lite märkligt ändå, eftersom jag själv var en deltagare förra året.

Just det. Ikväll är jag gräsänka och gick till ett ställe som hyr ut filmer för att försöka hitta några filmer som sambon inte är så intresserad av att se. Lyckades sådär. Nåja, blev tre filmer som jag får hyra i en vecka, så då hinner han också se om han vill.

Ha en trevlig kväll allihopa!

RSS 2.0