Svar till Orolig

Skriver via mobilen så svaret ser lite annorlunda utformat ut.

HIV kan inte smitta genom att någon HIV+ hanterar maten du ska äta, även om h*n har sår på händerna.
Viruset överlever inte i luften. Så även om det i teorin skulle finnas en droppe i maten så har viruset redan dött. Och inte skulle man väl äta mat som man ser blod i? Jag skulle inte det i alla fall.

Jag har arbetat med att laga mat och det hände att jag hade sår. Men då jag rörde vid maten hade jag både plåster och handskar.

Hoppas att svaret lindrade din oro :)


Så arg, så ledsen

Gick in på familjeliv och som ofta när jag använder appen går jag in på 'hetaste debatterna' och vad möts jag av? Jo, en kvinna vars man har haft en affär på sidan om. Med en man. Som visar sig ha smittat kvinnans make med HIV och kvinnan blev smittad av sin make.

Fy fan säger jag bara! Känslorna bubblar upp och jag minns ilskan från när jag fick mitt besked. Och jag trodde att jag skulle dö. Att jag bara hade några år kvar att leva. Jag trodde att jag skulle ha varit död nu. Att jag aldrig skulle få uppleva att få barn.

Om hon som skapade tråden vill prata så finns jag här. Och vi är inte ensamma. Ensam är stark men tillsammans är vi starkare.

Blev lite upprörd över okunskapen i tråden. Men det är inte alltid lätt. Det händer så mycket nytt när de gäller HIV. Och det tjänar inget till att jag blir upprörd. Bättre att lägga den energin på att informera...


Ett år sedan

Ett år sedan var det sen jag fick veta att jag var gravid. Skulle lämna prover och bad dem kolla om jag var gravid med då mensen då var 5 dagar sen.

Och gravid var jag ju. Och resultatet är över fyra månader gammal, snart fem. Det går så fort! Hon sitter med stöd, ett par sekunder utan stöd. Hon har fått börja smaka gröt och puréer även om hon tycker att konsistensen är lite märklig.

'Pratar' gör hon också, allra helst på morgonen och på kvällen. Busunge!

Hoppas ni haft en lite soligare sommar än så länge än vad vi har...regn, regn, regn.


För lite tid, för mycket att göra

Det är semester - med allt vad det innebär. Att resan land och rike runt. Hälsa på släkt och vänner.
Behöver nog semester från semestern sen tror jag.

Fick ett bra besked i förra veckan. Dottern räknas nu som helt frisk! Och smittfri! Tjohooo!
Proverna hade sett jättebra ut så det var så skönt! Vi kommer att ta sista omgången prover nä hon är 18 månader men det är mest för att se att antikropparna är borta helt.

Det kommer att bli en ganska dålig uppdatering fram tills början på augusti då vi kommer resa runt en del och det är inte alltid telefonen har täckning. Eller att jag har möjlighet att sitta vid en dator.

Men som Arnold säger: I'll be back!

Och ha en riktigt grym sommar och njut!

RSS 2.0