Våren är äntligen här!

Allting känns så mycket bättre när solen kikar fram. Ja, förutom att man inser att fönstrena behöver tvättas...
Livet rullar på som vanligt så det finns inte så mycket intressant att säga.

Eller jo, lite kanske jag har på lager. Det är nämligen så att en i en mammagrupp som jag är med i började läsa min blogg för flera år sedan i samband med ett skolarbete. Hon lyckades lägga ihop ett och ett och frågade mig för ett litet tag sen om jag skrev en anonym blogg. Jag sa att det gjorde jag. Tack och lov är hon en bra person för att få reda på det här. Är ju alltid lite känsligt, i alla fall för mig. Men nu fick jag ytterligare en gång bevisat för mig att jag inte behöver vara så orolig alltid. Att de flesta kan hantera det. 

Så om du läser nu så ska du veta att jag är glad för att du berättade och för att du beter dig som innan mot mig. Det gör väldigt mycket för mig :) Tack C! :)

Svar på kommentar

Hej!
Behöver man va rädd för sjukdomen? Jag ska testa mig snart då det finns risk att jag är smittad. Förändras ens liv mycket?
 
 
 

Hej! 
Jag tänker ofta att det blir fel att tänka att man ska vara rädd för HIV. Jag är själv inte rädd idag. Däremot har jag respekt för den. Det är inte så att det är kul att ha det, men livet tar inte slut heller. Skillnaden mot förr är att jag alltid har kondom när jag har sex (åt p-piller förut, det gör jag inte idag). Sen måste jag upplysa de som kan exponeras för mitt blod (exempelvis vid blodprov, hos tandläkaren, tatueraren) om smittan. Sen går jag och lämnar prover 2-4 gånger per år normalt sett (oftare då jag var gravid) och träffar läkare ungefär 2 gånger per år. 
 
När jag fick barn valde jag att göra kejsarsnitt men man får föda vaginalt om man vill, och om ens virusnivåer är nere på tillräckligt låga nivåer. Sen får man inte amma heller. Jag kan väl känna att det blev lite jobbigt att bli ifrågasatt varför jag inte ammade men folk bryr sig för mycket om hur andra gör ;) Det är många som inte kan amma ens.
 
Anledningen till att jag skrev det där om barn är för att du skrev din ålder i signaturen och tänkte att det kan vara ett aktuellt ämne, kanske inte nu men om några år.
 
Håller alla tummar och tår för dig! Hör gärna av dig igen med resultatet, oavsett hur det är.

Är det vår på väg?

På promenaden idag la jag märke till att det var sopat på vissa ställen. Så skönt att slippa halka omkring på gruset! Hoppas bara att de får bort allt snart även om jag hörde att det visst skulle dröja lite i år. Bara de är säkra på att det inte kommer någon mer snö så är det ju bara att köra på. Invigde min vårjacka för säsongen. Hade svettats som bara den i vinterjacka. Jag är inte ens sån där som strosar omkring med vagnen utan för det mesta är det lite tempo. då får man träning på köpet - grymt bra :)

RSS 2.0