De får nog ta och skriva ut sån där anti-illamående medicin till mig

Igår kom illamåendet som en chock. Ett bra tag efter att jag tagit medicinen. En tanke som for genom mitt huvud var "vinterkräksjuka, helvete!". Fast riktigt så illa blev det inte. Jag mådde illa och magen gjorde uppror men annars var det relativt okej.
Men för säkerhets skull ska jag be dem skriva ut medicinen till mig. Kan inte ha det så här hur länge som helst. Tack och lov ska jag dit på onsdag så det är inte så länge jag får stå ut :)
Men jag stannade hemma från skolan idag, ifall att det skulle vara typ "vinterkräksjuka light", vilket det kan vara. Eller så var det medicinerna. Men hur som helst så kan jag göra mycket av det vi hade i skolan hemifrån så jag inte halkar efter.
Dessutom fick jag veta att jag klarade tentan som vi hade i torsdags, känns riktigt skönt! Marginal hade jag också så det var inte ens ett på gränsen-betyg. Kändes riktigt bra speciellt med tanke på att jag inte alls kände mig förberedd i torsdags. Sen gillar jag att min lärare rättade tentorna så fort. Och sen att jag har snälla klasskompisar som skickade mitt resultat till mig.
Nu ska jag sätta mig och plugga. Har legat i soffan med fröken katt och kollat på skid-VM (nåt vettigt som går på tv när man är sjuk, det är ovanligt annars) och myst.
Hoppas ni mår bättre än mig och att ni har haft en bra helg :)

Jag är en nörd

Kommentar från mark om Illamående, trötthet och bara blä...

tråkigt att hora detta gumman! Jag hade nog tagit medicinerna vid 10 tiden och sedan gatt och lagt mig! Vill inte vara vaken om man blir illamående! Jag följer din blog med spänning! Du ar sa ärlig med dina beskrivningar. Det ar riktigt spännande att fa en inblick i ditt liv! Jag tror det kommer att losa sig med medicinerna. Kampa pa ett par veckor till sa blir det nog bättre! Du verkar ju inte ha fort nagra allergiska utslag vilket ar bra ie du verka tala medicinerna.

Problemet är bara det att jag SKA ta tabletterna med mat. Och då jag äter jämnast (alltså ungefär samma tid) är middag och därför tar jag dem då. Vissa tabletter ska man ta innan mat, mellan måltider eller efter mat. Eller som för mig, mitt i maten. Och det blir bäst då jag äter dem precis mitt i maten. De senaste dagarna har jag inte mått illa efter att ha tagit tabletterna. Lite bubblig i magen men inte så som i början. Kanske vänjer sig kroppen?



En spännande sak som sker i nästa vecka är att jag ska till sjukhuset och då får jag se hur mina prover såg ut efter 2 veckor med medicin. Tydligen kan man se skillnad redan då. Ska be dem skriva ut så jag kan visa här. En bild säger mer än tusen ord sägs det ju :)

Hemms hos min är internetuppkopplingen helt fucked up. Men det känns inte värt att binda mig på 24 månader för att få en hyfsad uppkoppling. Någon som har något tips? Vill inte ha såna där "Mobilt bredband kontant" då det blir svindyrt. Såg att Tele2 hade ett hyfsat för studenter, men då är det 179 kr/mån i 12 mån. Jag lär bo i min lägenhet tills jag har pluggat klart så i så fall blir det inte så länge "i onödan". Många andra vill att man tecknar abonnemang i 24 mån men det finns inte på världskartan.

Nu ska jag nörda mig lite. Passar på då J är och dricker öl med en vän. Sen lyssnar jag på Absolute Music 41. Kent - FF var med bland annat. Nostalgikänsla - japp!
Nu ska jag in i min låtsasvärld i Sims 3. Där har jag och J åtta barn! Tur att det är på låtsas och att de växer upp så de kan flytta ut ^^
Jag kan ju säga att jag har skojat med J ett antal gånger gällande mitt spel. "Älskling, nu är jag gravid igen...!"
Jag tror att han blev lite rädd första gången men nu skrattar han bara ^^

Ha en trevlig helg så hörs vi snart igen!

Världens bästa J

J bytte lakan i sängen och tänkte ha i de som han fick i julklapp. Jättefina lakan verkligen.
Problemet är bara att jag har känslig hud så för att vara säker på att jag inte får utslag så måste de tvättas först. Även fast jag sa att en natt går så bytte han dem på en gång.

Jag vet att det har varit upp och ner, fram och tillbaka. Men det är med honom jag mår som bäst.

PS. Inget illamående idag, bara lite bubblig. Det går framåt (hoppas jag)!

Illamående, trötthet och bara blä....

Jag har inte alls varit på humör för att blogga.
På kvällen, ca 2 timmar efter att jag har tagit medicinen (alltså runt 22) är jag så galet trött att jag flera gånger har somnat i soffan.
Jag har mått illa och magen gillar inte medicinerna. Blir det inte bättre ska jag få något utskrivet mot illamående, men hoppas att det inte ska behövas. Men jag vet att de 2-3 första veckorna kan vara jobbiga. Ska dit igen onsdag nästa vecka, och har det inte släppt tills dess så får de nog skriva ut sånt till mig för så här kan jag inte ha det.

Jag är normalt en kvällsmänniska och det är J också. Det vore mysigt om man orkade se en film eller ett par avsnitt av en tv-serie utan att somna hela tiden.

Nu ska jag inte tråka ut er mer. Förhoppningsvis dröjer det inte en vecka tills att jag skriver igen ^^

Snoozaren, ja det är jag...

Skulle först gå upp när J gick till jobbet. Men så tänkte jag "äsch, kan snooza till nio" och sen vid nio så var det "äsch, jag kan snooza lite till". Sen rätt var det var så närmade klockan sig tio. Då var det bara att gå upp.

Jag börjar inte förrän kl 13 idag hur skönt som helst.

På fredag ska jag till sjukhuset igen och så ska de ta nya prover på mig (ser om medicinerna haft någon verkan på två veckor) och så ska vi väl prata lite mer. Det enda jobbiga är att jag inte får äta någon frukost då heller. Nej, proverna ska tas på fastande mage. Fröken Prataintemedmiginnanfrukost tycker inte om det. Men de ger mig frukost så fort proverna är tagna. Det är snällt av dem i alla fall :)

Förresten så kommer jag typ vara tvungen att säga upp mig från ett av mina jobb då jag inte kommer orka jobba tolv dagar, ledig två dagar, jobba tolv dagar i tre månaders tid.



Idag är det alla hjärtans dag, men för mig är det inte någon speciell dag eftersom att min syster fyller år då, så för mig är alla hjärtans dag hennes födelsedag. Ja, och sen att man fick gelehjärtan i skolan av fröken ^^
J överraskade mig i lördags, han hade köpt röda rosor till mig. Han sa "Ja, eftersom du bojkottar det där med alla hjärtans dag så måste jag ju hitta på nåt någon annan dag istället". Jag är så glad att det är vi igen. Och jag har lärt mig av mitt misstag.

Glad alla hjärtans dag på er, hoppas ni får en bra dag (trots tvåsiffriga minusgrader...brrr)

Helt ohivigt

Jag måste bara få dela med mig av min lite smått dåliga (?) humor.
Dessa affischer är spridda över staden och jag skrattar lite smått varje gång jag ser just denna...



Vad jag vet så brukar C4 betyda BOOM! Inte :-)


Och på tal om något helt annat så ska jag spela Sims nu. Det gäller att passa på ^^

Utmattad

Kommentar från hivmamma:
Va skönt att du kan hålla illamåendet i schack när du tar dom med mat!
Norvirtabletterna är inte större än kapslarna, så du kan lätt byta till dom när studien är avslutad.
Min sambo hade stocrin o han fick mardrömmar, självmordstankar, panikångestattacker och hudutslag. Skönt att dom inte va med i studien...
Vad är det för studie förresten?
Har en annnan fråga också, du behöver inte svara om du inte vill... Har dom testat dig för resistens? Har för mig att jag läste förut att ditt ex slarvade med sina mediciner, så jag undrar om han utvecklat nån resistens och fört vidare till dig? Jag var med i en sån studie när jag blev upptäckt, därför som jag undrar.


Ja, ock tydligen så spelar det roll när man tar dem. Ska inte ta dem sist då magen börjar jobba med dem först och då kan man må illa. Så jag kör med mitt i maten även om det blir pyssel. Ska testa att ta innan maten också, för att se om det är någon skillnad.

Nej, usch vad jobbigt. Hade de varit ett preparat som man hade kunnat få i studien så hade jag totalvägrat att vara med ens. Tror inte att det skulle ha blivit bra även om det kanske hade funkat för mig. När man hört så mycket negativt så har man ju den inställningen.

Jag har för mig att de vill kolla hur Prezista funkar i det lite längre loppet. Men jag minns inte riktigt och har inte papprena här :) Men om två år kan jag byta tabletter då, men då kanske det har kommit något nytt! Eller så är det dags att tänka på familj så då blir det specialare. Det hade ju varit underbart om man, som några av mina hiv+ vänner kunde ta Atripla (för er som inte är insatta i ämnet så är det en medicin som innehåller tre komponenter som tas en gång per dag, och man tar alltså bara en tablett).

Vad jag vet så har de inte kollat mig för resistens men jag funderade på det häromdagen faktiskt :) Eller ja, innan jag började ta mediciner. De lär ju ha gjort det men jag ska kolla upp det för säkerhets skull när åker dit nästa vecka :)



Nu är jag slut i benen och kroppen efter att ha dansat. J lagar mat och jag latar mig. Perfekt för mig :)

Tack för ert stöd och era tips!

Kommentar från hivmamma om "Skit, skit, skit":
Om du har fått norvir i kapslar, be om att få tabletter istället, dom behöver man inte ha i kylen :)
Tråkigt att du mår illa, men det ger sig snart, håll ut!!
Jag har samma kombination som du förutom att jag tar reyataz istället för presizta.
Truvada är tillhör dom bättre iallafall, stocrin tex är en riktig mardröm...


Jag vet, men då jag är med i en studie så ska jag ta kapslarna då de vill vara säkra på hur det går i studien då de inte helt 100 vet om det är någon skillnad gällande biverkningar etc. på dem. Annars hade jag fått dem som tabletter. Fast hörde av en vän att de är större än kapslarna. Och jag som tycker att kapslarna är stora :) Samma storlek som mina omega 3-kapslar...

Det blev bättre med illamåendet när jag tog tabletterna mitt i maten så att säga. Antar att det är för att tabletterna bäddas in i maten. En vän till mig som tog Stocrin hallucinerade och så där, så det vägrade jag från början. Även om de sa att det funkar för 9 av 10. Men då jag är med i studien så var det inte ett alternativ heller så det kändes himla skönt :)


Vill passa på att säga att jag inte mår illa av tabletterna nu, när jag tar dem så här. Och jag vet att de är bra för mig, i slutändan. En liten kommentar från en vän som åt middag med mig igår...

Min vän: "Fan, med de där så behöver du inte äta någon middag..."
Jag: "Ha-ha...men du vet, för några år sen så fick man äta typ tre gånger så mycket tabletter som jag gör nu"
Min vän: "Shit"
Jag: "Mhm"

Var en till vän där, som inte visste. Jag passade på då han var i badrummet. Gäller att passa på :)


Smussel

Ska iväg och fira en släkting som fyller år i veckan. Och vi kommer att vara där ett tag och fika och så där. Men det är inte det jag är orolig för.

Lite senare i dag kommer två vänner över till mig för att hjälpa mig med en sak. Och vi ska äta middag tillsammans, de och jag och J. Och jag ska ta medicinerna med mat. En av dessa vänner vet inte och därför kommer jag att behöva smussla. Särskilt då jag märkte att jag inte mådde illa igår efter att ha tagit medicinerna. Men då tog jag dem mitt i maten så att säga. Får väl gå iväg och låtsas att jag måste snyta mig eller nåt.

Queen of white lies borde man kalla mig. Men förhoppningsvis så blir det mindre och mindre med tiden.

Magen håller inte med hjärnan

Hjärnan säger: Ta tabletterna, de är bra för dig!
Magen säger: Usch, jag vill inte ha dem. De får mig att bli bubblig.
Hjärnan säger: Sluta fjanta dig. Du vänjer dig snart...



I väntan på att se hur det blir så spelar jag lite Sims. Och jag är glad över att vara hos J. Min telefon är ännu inte fixad nämligen. Men här kommer man åt civilisationen i alla fall :)

Skit, skit, skit!

Tog första dosen mediciner igår. Mådde bra i två timmar. Men runt 22-tiden börjar jag må så himla illa. Och det ger sig inte. Mådde illa ända till klockan 12 idag. Så 14 timmar.

Jag ska ta sammanlagt 4 tabletter en gång om dagen. Mängden är väl okej. Och de smakar inget. En tablett är dock en kapsel, en stor sådan. Men det är roliga färger på tabletterna i alla fall. En är blå och en är orange.

Orange= Prezista
Vit= Norvir (kapsel)
Blå= Truvada

Min dos är två orangea, en vit och en blå tablett en gång om dagen. Fick en smidig dosett som ser ut som en filofax (så ingen ser vad man har för nåt i den, superbra då tabletterna inte är så diskreta...) med också. Perfekt.


Nu ska lite småbittra jag gå och äta lite mat så jag kan ta tabletthelvetena någon gång. Och sen hoppas jag att jag inte mår illa i 14 timmar sen. Nej då, ja ä int' bitter (Tänk Robert Gustavsson då han härmar Tony Rickardsson)...

RSS 2.0