En helt annan vardag

Det är skillnad att gå från att ha ett barn till att ha två. Från att kunna ge full uppmärksamhet till ett barn. Till att ibland inte kunna ha fullt fokus på något av barnen.
Det ständiga dåliga samvetet. Förstår nu varför de säger så. 
 
Samtidigt är det underbart att se tjejerna. Jag vet inte vem som är gladast över sin syster. Den lilla skiner som en sol så fort stora är i närheten och tittar alltid på henne. Den stora pratar ofta om lilla och kramar, pussar och klappar så fort hon får chansen. Lite hårdhänt ibland men för det mesta går det bra. 
 
Med första barnet var det enkelt att följa med på saker och ting. Det gjorde inget om vi kom hem samtidigt som pappa. Nu har vi en tid att passa varje dag på förskolan (när stora är där). Dessutom är hon där mindre än vad som är tillåtet här, även om vi har möjligheten att ha henne längre så vill jag inte det. Hon ska också få njuta av att gå hem tidigt. Leka i parken, ta 45 minuter på sig att gå sträckan som annars tar 15 för det ska klättras, kollas på löv...ja, allt som kan intressera en 3,5-åring. 

Jag älskar min vardag. Jag var less på mitt jobb innan jag gick på ledighet, det är inget jag hymlar med. Jag trivs med att vara hemma. Mycket mer än jag gjorde sist. Nu vet jag hur fort det går. Det står inte på, sen går hon. Och då blir det inte en lugn stund. 
 
 
 
Det är inte så ofta jag sitter vid datorn nu, men är det något du undrar över så skriv en kommentar så får jag en notis. Om du hellre vill maila mig på [email protected] så gör det, men skriv gärna en kommentar med för jag får ingen notis om mailen. 

RSS 2.0