Tacksam

Har kollat på sista avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar. Och tårarna var nära flera gånger.
Och jag är tacksam för att jag inte blev smittad då. Jag är tacksam för att det finns bra mediciner idag. Jag är tacksam för att jag har tillgång till de medicinerna.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen med min sambo och mina tankar. 
 
Natti natti

Svar på funderingar

Hej! Jag har också HIV och är i ungefär samma ålder som dig. 

Har funderat på det där med ordet "bromsmediciner". Använder du det när du pratar med läkare eller apotekarie? Eller som nu på seminariet? 

Det låter lite konstigt tycker jag, bromsmedicin låter som om man bara saktar ner sjukdomsförloppet vilket inte stämmer, min läkare förklara det som om att man i princip söver viruset. 

Vore kul o höra dina taknar. Just det ordet ger ju en ganska dyster bild, som att AIDS kommer nån gång, förr eller senare.... 

Kram, B
 
 
Hej!
Inte ofta jag får kommentarer av en annan HIV+ så det är lite speciellt varje gång. Tycker det är jättekul i alla fall!
 
Jag säger bara mediciner, mina mediciner. Gillar inte heller ordet bromsmediciner. Men kan inte komma på något bättre. För mig räcker det med att "bara" säga mediciner. Min läkare brukar inte säga bromsmediciner när hon pratar med mig utan bara mediciner. Alla som är inne i "vår" värld vet att säger man mediciner i det läget så syftar man ju på bromsmediciner. Vilket knasigt svar det blev, har nog aldrig använd orden mediciner och bromsmediciner så många gånger i ett inlägg förut :)
 
Av ren nyfikenhet, har du någon gång varit på konferensen?

På lördag, på lördag, på lördag

Ska jag till konferensen för unga med HIV. Tjohooo!
Har varit där tidigare som deltagare men i år ska jag dit som föreläsare/samtalsledare. Den konferensen avgjorde mycket kring hur mitt liv blev sen. När jag var där hade jag vetat om min infektion i knappt 5 månader. Lärde mig mycket nyttigt där och det blev i slutändan en vändpunkt.

Och nu får jag ge tillbaka, det känns så bra!

Svar på kommentar

På vilket sätt gjorde ditt ex läkare "inget"? Struntade hen i att meddela ditt ex provsvaren? Var hen inte hörsam för de ev biverkningar ditt ex upplevde? Föreslog hen inga medicinändringar för att öka motivation hos ditt ex att medicinera korrekt? Vad skulle läkaren ha kunnat gjort annars - nekat ditt ex vidare förskrivning då han ändå inte tar medicinen korrekt? Tvångsmedicinerat ditt ex? 

Ditt ex förnekade väl att han hade sexuell kontakt med någon - om inte läkaren hade skäl att misstänka att ditt ex utsatte någon för smitta utan att först säga att han var HIV-positiv så kunde hen väl knappast anmäla honom enligt smittskyddslagen?
 
 
Antagligen frågade läkaren om mitt ex sexuella förhållanden och mitt ex nekade. Däremot så borde läkaren ha gjort något åt situationen eftersom det syns klart och tydligt att medicineringen inte fungerade. Om mitt ex hade hävdat att den inte fungerade, trots att han tog medicinen och att kruvorna därför såg ut som en bergochdal-bana så skulle läkaren ha bytt medicinen och följt upp. Men då själva problemet var att han inte tog medicinen så skulle läkaren ha sett till att han tog dem. Ofta när personer inte tar sin medicin så är det inte särskilt svårt för dem att få dem att göra det. Förklara varför de ska ta medicinen och så. Det är inte särskilt hälsosamt för kroppen att ha höga virusmängder en längre tid. 

Sen att läkaren verkade likgiltig inför det faktum att jag smittats när jag träffade honom vid rättegången har ju inte direkt bidragit till några varmare känslor för denna läkare...

Fina människor

Har precis kollat ikapp på Efter Tio på tv4play. De har hela veckan pratat HIV/AIDS då och nu. Och jag är så imponerad av Toni! Jag vill också kunna vara som hon, prata i tv med bild, göra intervjuer i tidningar, you name it. Men som hon sa i Efter Tio, då outar jag min familj. Nu är det "bara" jag som har HIV men med tanke på den okunskap som finns så vet jag att det kommer vara svårt för vissa familjemedlemmar/släkt att hantera. Och kanske vänner också. Och om jag ska söka jobb så kanske rekryteraren sållar bort mig på grund av min diagnos. Det är inte värt den risken, inte för mig.
Inte nu.

Stort tack till dig Toni för att du kan, vill och vågar!

Svartnar för ögonen

Kollar igenom tidigare avsnitt av Efter Tio, då de har kört hela veckan med inslag som är HIV-relaterade.

Ser mitt ex läkare. Han som smittade mig alltså. Som jag mötte i rättssalen. Det syntes klart och tydligt på mitt ex prover att han inte tog sina mediciner som han skulle, och det var också därför han smittade mig. Men den här läkaren gjorde INGET. Hans virusnivåer var helt galet höga. Riskerade även att viruset skulle bli resistent mot dessa mediciner (som tur var så blev det inte resistent).

Gaaaah!

Efter tio med Malou

Som oftast på vardagarna så kollar jag på tv4-nyheterna och äter frukost. Såg att de hade ett inslag om vad Efter Tio skulle handla om idag. När jag fick höra ämnet var jag ju tvungen att titta (dottern sov i min famn i alla fall så jag satt kvar bara).

Det handlade om en familj där pappan har HIV och gift sig och fått barn med en kvinna som inte har HIV. Detta var innan de effektiva bromsmedicinerna kom som de träffades.

Anyway - gå in och kika på tv4 och se det programmet. Så bra! Fast läkaren som var med efter dem verkade lite nervös ;)

Förresten så startade jag en tråd på Familjeliv. De har en ny kategori där "Fråga mig vad du vill" och jag ledsnade lite på alla oseriösa frågeställningar så jag startade tråden "Jag har HIV - något du undrar?" och har fått en hel del frågor! Tjohooo!

Kunskap är makt. Och jag fortsätter döda fördomar!

Så mycket som ska göras

Och inget jag kan skriva om här. Det är det som är tråkigt med att hålla på min identitet. Att jag inte kan skriva exakt vad jag gör. Ni vet en del men långt ifrån alla detaljer.

Jag önskar att jag slapp vara anonym men jag är för utsatt annars. Och jag vill skydda min familj. Om det gör att bloggen blir mer opersonlig så får det vara så. Familjen är allt!

RSS 2.0