Sjusovaren

Som småbarnsförälder ska man väl inte klaga på att barnet sover mycket. Men hon har sovit sen 12 nu. Och vi har inte varit ut på någon promenad än idag. Jag ville inte lägga henne i vagnen eftersom hon antagligen skulle bli hungrig medans vi var ute. Är inte så sugen på att pyssla med sånt på gångvägarna :)
Så, lilla älskling. Vakna nu så du kan äta och så kan vi gå ut sen?
Har inte kastat bort tiden helt, har bakat inför hennes dop som det visserligen är ett tag kvar tills det är. Men skadar inte att vara förberedd.

Nästan två månader senare

Såhär ser mitt snitt ut, inte alls farligt eller hur?


Mitt lilla hjärta

Allt gick bra på sjukhuset idag. De fick till det på första sticket på henne. Hon fick mat samtidigt och hade fått Emla på så hon brydde sig inte alls. Gjorde nog mer ont för mig än för henne. Men jag fick beröm för att jag behöll lugnet :)

Fick också veta resultatet från de prover som togs på BB på lilltjejen, och de var negativa! Så skönt! Och de följande proverna bör också vara det. Så jag ska ringa mottagningen om en vecka, så får vi resultatet från dagens provtagning :)


2/3

Känns som att vi har en lång dejt med sjukhuset idag. 3 besök på 3 kliniker. Först skulle jag lämna prover till läkemedelsstudien, sen var det efterkontroll på specialistmödravården. Sista besöket ska de ta blodprov på lilltjejen, för att kontrollera att jag inte har smittat henne.

Du som kommenterade och skrev att du arbetar för Hiv-Sverige får gärna skriva din mailadress eller telefonnummer som jag kan nå dig på, stod inget om det i kommentaren, och det blir svårt för mig att kontakta dig då :)


Dagarna flyger förbi

Jag trodde att jag skulle ha jättemycket tid nu när jag är föräldraledig. HAHAHA!
Såhär ser en vanlig dag ut:

Vakna av att lilltjejen vill ha mat - ordna det åt henne
Ät något själv
Byt kläder på lilltjejen
Vid fint väder - ut och promenera
Vid dåligt väder - städa/fixa
Handla mat (inte varje dag, men blir på vägen hem från promenaden om det behövs)
Mata lilltjejen
Försöka komma ihåg att äta något lunch-aktigt (är väl 50/50 att det blir något)
Byta blöja i alla fall 3 gånger då vi är själva hemma

Har jag tur så hinner jag duscha någonstans efter frukosten, innan hon vaknar igen.
Ska vi till BVC eller ut på äventyr så tar ju det halva dagen. Då får man vara glad om man får i sig själv mat. Lilltjejen får ju alltid, no matter what. Som igår, då matade vi henne på busshållplatsen när vi var iväg. Nöden har ingen lag!

Snart är hon 7 veckor. Vad händer med tiden? *poff* säger det bara. Snart är hon väl ett år och kan gå och prata lite. Herregud.

Ont i mammahjärtat

Skulle ta prover på lilltjejen idag, men då hennes kärl är så små så är hon svår att sticka. Hade haft på Emla-salva (fick beröm av sköterskorna för den var så bra pålagd) för att det inte skulle göra ont. Och det verkade det inte göra. Däremot blev hon arg när de höll fast hennes hand/arm.
Men 4 stick senare så hade de inte fått den mängd de ville, så vi får komma tillbaka för ett nytt försök.

Hon somnade när de höll på, efter att hon skrikit av sig över att de höll fast henne. Så duktig tjej <3


En liten bajsmaskin!

Skulle byta på lilltjejen då det hade hänt lite i blöjan. Vad händer när jag nästan fått bort allt? Jo, det kommer mer! Som träffar den öppnade blöjan, som tur var. Men sen, sen hör jag en liten prutt, och sen en till. Vad händer då? Jo, det kommer mer! Och det sprutar så det kommer på mattan på golvet. Hade jag inte flyttat mig så hade jag fått det på mig.

Älskade skitunge <3


RSS 2.0