Tillbaka i Storstaden

Kom tillbaka igår. Och det kändes riktigt segt att gå upp imorse.
Mådde illa igår också, kan ha varit av tabletterna. Eller så var det för att man inte har ätit så nyttigt de senaste dagarna.
Till helgen blir det eventuellt en intervju om allt går som det ska.
Inspirationen är inte på topp just nu. Jag förstår inte hur de med stora bloggar orkar hålla på år efter år.

Nu var det påsk, i år igen!

Det känns som att det inte alls var länge sen det var påsk sist. Och nu är det påsk igen.
Är med J hos hans föräldrar. Fröken katt är hos kattvakt så jag har passat på att storstäda hemma i lägenheten. Så nu är det så gott som katthårsfritt på golven och möblerna.
Moppat har jag gjort också. Och dammat. Det behövdes verkligen!
Tyvärr har andra saker fått stå tillbaka. Bland annat bloggen. Men jag hoppas att ni har förståelse för att det är lite mycket nu. Och jag har inte varit helt på topp heller. Det är sådär att det inte går att sätta fingret på vad det är men det lurar i bakhuvudet och jag blir inte klok på mig själv.
Men nu är det påsk. Och J ska få en påskpresent av mig. Godis får han redan av sin mamma och har fått på jobbet så det får han inte. Däremot ska han få något som han behöver. Nämligen strumpor. Jo, min älskling är dålig på det där med strumpor. Svarta intersport-strumpor, ni vet såna där tubsockor. Såna vill han ha. Eller det är såna han använder i alla fall. Så han ska få strumpor av mig då han inte köpt några nya trots att jag slängt de som har gått hål på. Alla kommer dock inte rymmas i påskägget men ett par hamnar i ägget och de andra paren får jag ha i min resväska. Smart va?
Nu är jag så trött att ögonen går i kors så godnatt på er!

Nu får jag skärpa mig

Såhär kan vi inte ha det. Jag får nog ta till mobilblogg för att det här ska gå. Vill helst inte blogga från en dator som inte är min eller J:s. Jag kanske är lite nojjig men jag vill inte riskera att någon får reda på det genom att jag har bloggat från den datorn.
Snart får jag mer stabilt bredband också. Jag ledsnade på detta så nu ska jag få bredband och tv från Bredbandsbolaget. Som var billigaste alternativet av ComHem, Telia och BBB. Får telefon med men kommer nog inte använda den så mycket. Däremot blir nog mormor glad för då behöver hon inte ringa till min mobil ^^
Jag ska jobba lite nu. Gjorde det igår med. Men det är okej för det är bara tre arbetsdagar nästa vecka. Lovely!
Hoppas ni har haft en grym helg i det fina vädret!

Galna kvällar

Fest två kvällar i rad. Sånt gör jag annars bara när jag är utomlands i princip :)
I förrgår blev det spontanfest hos J och igår var vi ut på en bar. Jag blev inte där så länge eftersom jag inte mådde bra. Men J stannade kvar (efter att jag hade övertygat honom om att det var okej att jag åkte hem själv) och ramlade in ett par timmar senare.
Nu behöver jag en lugn dag idag och sen blir det till att sova tidigt ikväll. För imorgon börjar verkligheten igen :)

Svar på kommentar

Kommentar från Anna:
Det måste vara svårt att inte bli bitter över det faktum att ditt ex lurade dig och var otrogen med fem andra tjejer? Och gav dig hiv om jag har förstått dig rätt.

Vet du om du själv smittade någon annan under de 2,5 åren efter att din relation tagit slut?

Tittar in här med jämna mellanrum. Du behövs! Kloka inlägg av klok tjej. Kram

Svar: Nog har jag varit bitter. Men inte så länge. För vem är det som drabbas av det? Jo, jag och mina nära och kära. Jag har mest varit arg på honom. Och han förklarade att han var rädd att jag skulle ta avstånd om han berättade att han hade hiv. Och jag sa till honom att jag kanske hade blivit lite rädd men jag skulle antagligen inte ha tagit avstånd från honom. Detta sades när vi var på rättegången i tingsrätten.
Men jag bestämde mig tidigt för att det här inte ska få styra mitt liv. Det är en del av mitt liv men det är inte det som styr mitt liv.
De gjordes en smittspårning på de jag hade haft sex med under de åren från att jag och mitt ex gjorde slut och ingen av dem blev smittad av mig. Några pratade jag med efteråt och de bekräftade detta. Tack och lov, eller vad man ska säga, så är det svårare att smitta från tjej till kille. Jag hade nog mått ännu sämre om jag hade smittat någon, även fast jag inte visste och egentligen inte skulle klandras för det. Men jag hade haft svårt med det.
Tack så mycket, och jag hoppas att det inte dröjer tills du kikar förbi nästa gång :)

S.U.M.O

Så kan du säga till folk som ältar samma sak om och om igen (utan att göra något för att försöka påverka situationen). S.U.M.O
Shut
Up,
Move
On

En helt vanlig torsdag

Fick en kommentar från Nikki:
Hejsan! Hur fick du HIV? Din pojkvän var otrogen eller annat?
Du fick primärinfektion men det står på RFSL att infektionen går över men att lymfkörtlar består svullna för alltid utan att ge obehag..stämmer det? Kan du förklara på vilka ställen blir lymfkörtlar svullna och hur stora exempelivs?
Vill bara skicka en hälsning till dig för att du är så stark!


Svar: Hej Nikki!
Jag blev smittad av min (dåvarande of course) pojkvän när jag var 15 år gammal. Han blev själv smittad i mitten av 90-talet, hur vet jag inte säkert. Och kanske inte han heller. Under vårt förhållande som varade från september till juni/juli så har jag bevis för att han var otrogen med fem olika tjejer. Dessa bevis kom fram under rättegången mot honom. Han dömdes för försök till grov misshandel mot dessa flickor. Mot mig och en till tjej som smittades, dömdes han för grov misshandel.
Mina lymfkörtlar svullnade under primärinfektionen. Men jag kan inte säga att mina har varit lika stora sen dess.
Mina var som vid en halsfluss. Svullna, och när man kände på dem så var de som bollar nästan. Inte mjuka som de är annars. Jag kände att de var svullna vid halsen, även lymfan är mer komplex än så. Vet att det finns större körtlar vid insidan av låren med. Ärligt talat var biologi inte mitt starkaste skolämne ;)
På halsen var de svullna så att det syntes. Och så har de bara varit då och när jag har haft halsfluss.
Men det är lurigt med dessa primärinfektioner då många inte får en. Och av de som får en så kan de förväxlas med en halsfluss eller något annat om man inte tar hiv-test såklart.
Hoppas att det här svaret var det du letade efter, annars är det bara att fortsätta fråga så ska jag svara så gott jag kan. Ta hand om dig!

Kondomanvändning bland unga

Imorse på tåget så såg jag en artikel i Metro om att 7 av 10 unga (15-29 år) inte hade kondom vid senaste samlaget. Och jag är inte det minsta förvånad.

Många använder sig av p-piller och då man inte tänker på könssjukdomar utan i första hand på oönskade graviditeter. Been there, done that. Varför tror ni att jag sitter här med den här bloggen? Jo, just därför. På ungdomsmottagningen delar de ut p-piller som om det vore godis. Och enda frågan man får är "Har ni blodproppar i släkten?" Ja, kanske frågar de om ens relationsstatus med.
Hade man tur fanns det några kondomer i en skål ute i väntrummet. Med betoning på tur.

Många säger att det är obekvämt med kondomer. Att känslan inte blir densamma som utan. Men är det verkligen så stor skillnad? Jag anser inte det. Det känns precis lika mycket som det gjorde innan jag var tvungen (enligt lag, men jag hade antagligen gjort det ändå) att använda kondom vid samlag. Min kille håller med mig nästan fullt ut. Känseln påverkas, men bara väldigt lite. Och jag undrar om det inte kan vara psykologiskt också? Vi får veta redan som väldigt unga att kondomer är krångliga och att känseln inte blir densamma.

Dessa studier får mig ännu mer att vilja åka ut och föreläsa. Jag har börjat kolla på hur jag startar eget företag - då många vill kunna fakturera och då behöver jag ha ett företag.

Att få hiv är inte som att få en halsfluss (kommentar från en debattartikel om just detta på DN.se) och att få klamydia är inte som att få en förkylning. Dessa två exempel är visserligen hanterbara sjukdomar men de påverkar ens liv. Klamydia kan göra en steril om man har otur. Och att äta antibiotika är ju inte det roligaste. Att få hiv innebär kontinuerliga läkarbesök, provtagningar och livslång medicinering när man har nått det stadiet. Än så länge finns inga botemedel eller vaccin. Och om man vill ha barn så kan det vara bökigare än för andra par som försöker. Fungerar det inte på naturlig väg så är det mer eller mindre kört. IVF är inte tillåtet. Och att adoptera går inte heller (många länder vill inte adoptera bort till hiv-positiva). Är man man och hiv-positiv så ska sperman tvättas och sen görs det som vid en IVF om jag inte minns fel.

Ibland kanske det låter som att jag tar detta lite oseriöst men det är inte så det är. Det är allvarligt (eller kan bli) och vi blir fler och fler för varje dag som går.

Så snälla, använd kondom! (Gäller främst de som inte lever i en fast relation. De som gör det borde testa sig regelbundet då det kan ta ett tag innan en del saker visar sig på tester. Och sen vet man inte vad ens partner kan ha med sig, eller ännu värre...ha fått medans man är tillsammans)

Ursäkta bitterheten i det sista men jag vet inte hur jag ska säga det annars. Mitt ex, som smittade mig, var ju otrogen med fem andra tjejer under våra månader tillsammans. Och jag anade inget om fyra av dem. Så jag blev grundlurad. Så gör det för er egen skull och er framtids skull. Jag hade hellre vetat om det då jag blev smittad än att gå omkring i 2,5 år utan att veta om det och samtidigt vara en risk för andra.

Sjukling = jag

Förkylningen blev värre idag igen så det blev en hemmadag igen. Me not like!
Men det verkar ha gett med sig lite under dagen och imorgon blir det som vanligt igen :) Fast utan träning. Är lite dumt att chansa.

Förresten, finns det någon regel mot hur länge grannar får borra i väggarna? Klockan är rätt mycket för byggjobbarna och de får väl knappast jobba hur länge som helst? Vet att det ska vara tyst vid 22 men de kan ju allvarligt inte borra tills dess? Då kommer både jag och J få tuppjuck. De kunde väl ha tagit de här väggarna under dagen och de andra (som inte är mot någons lägenhet) nu? Bara därför så har det varit tyst i 2 minuter nu. Och jag hoppas att det fortsätter.

Förresten så fick jag en utskrift på mina virusnivåer när jag var hos läkaren i fredags. Om jag inte minns fel så har mina nivåer sjunkit från ca 60 000 kopior till ca 1000 kopior. Och de proverna togs för en månad sen!
Om en månad ungefär ska jag dit igen och då får jag se hur det såg ut på de proverna som togs i fredags.


RSS 2.0