På festival!!

Hej allihopa!
Jag har sett att det har trillat in lite kommentarer och så.
Tyvärr sitter jag lite illa till så jag kan inte skriva så mycket här, eller maila (du som bad mig höra av mig till dig).
Jag är hemma igen på söndag och då ska jag uppdatera er lite (och svara på kommentarer och mail).

Peace & Love !

I Växjö

Var på besök i regniga Växjö idag på Noaks Ark.
Det var riktigt kul att träffa dem där och att få prata med dem.
Efter vårt möte så gjorde jag "stan". Hamnade inne på Esprit i någon galleria och fyndade lite på deras rea. 399 kr istället för det dubbla. Ett par shorts (med fickor på, praktiskt och bra. Bara lite tantvarning) och en tunika eller vad man ska säga.
Sen hittade jag en bokhandel så jag inhandlade boken "Varför gråter inte Emma?" om Emma Jangestig och morden på hennes barn och Svensk maffia. Började läsa Emmas bok och det blev svårt att slita sig när det var dags att gå av tunnelbanan.
Sen måste jag säga att trots skrikande barn på tåget så var jag glad. Vid Linköping hoppade jag in och satte mig vid fönstret och sen kom det en ny passagerare som hade den platsen. Men han sa att jag kunde sitta kvar och så kunde han ta min ytterplats istället. Väldigt snällt tyckte jag. Men sen märkte jag att han satte sig någon helt annan stans. Så jag hade två säten för mig själv från Linköping till Stockholm. Visserligen sov jag därifrån till Södertälje men ändå :)

Som storstadsbo kunde jag inte låta bli att le lite åt denna skyltning.
På något sätt tyckte jag att det var charmigt :)
Här väntar man sig att butiken är öppen till minst 21, oftast 22 oavsett om det är vardag eller helg. 
Enda undantaget är väl storhelger då även dessa butiker kan ha kortare öppettider.
Tittar ni noga så ser ni mig i glasrutan när jag tar kortet :)


Min älskling

Jag måste bara säga att jag gillar när han sjunger i duschen. Sådär härligt spontant.
Duktig är han också.
Och den dag vi får barn så hoppas jag att de ärver hans förmåga att sjunga, och inte min (o)förmåga.
För övrigt så måste jag sova nu, måste, måste, måste!!!

Nice jobb!

Ansökte just om att bli kondomtestare.
Så behöver de någon som ALLTID använder kondom och har gjort det ett tag och har provat ett gäng olika märken och sorter så borde jag få "jobbet". Roligare "jobb" kan man ju knappast ha? Eller skönare jobb?

SOLO-tidningen ute!

Fick ett mail idag från journalisten som intervjuade mig vid Valborg. Nu är tydligen tidningen ute!
Vad passande att jag ska spendera en massa timmar på tåg imorgon.
Imorgon ska jag nämligen till Noaks Ark i Växjö. Ska bli spännande!
Så ni som vill läsa artikeln kan ju se om ni hittar Juli-numret ute i butikerna (inte det med Kenza på omslaget, det är Juni-numret). Jag vet inte hur det funkar med rättigheter och så kring artiklar, ifall jag kan publicera den här. Någon som vet?

Fullt upp, som vanligt...

...jag kanske borde mobilblogga? Finns det en app för android-telefoner?
För om jag kunde mobilblogga så skulle det inte bli lika kass uppdatering som det blir ibland.
Vi åkte norrut över helgen för att fixa inför midsommar. Och kom hem igår. Lagom sliten i kroppen var man då, även fast det var skönt på ett sätt, en helt annan trötthet än vad det är annars.
Fick ett samtal från min vän J som undrade om jag ensam kunde föreläsa i september uppe i norr. Och det ska jag göra. WIHO!! En söndag var det visst, och jag åker över dagen. Dock måste jag skynda på lite vad gäller att starta mitt företag om jag ska föreläsa. Svårt att fakturera annars. En annan vän, JB, tyckte att jag skulle skapa ett aktiebolag så att han kunde köpa aktier av mig.
Sen nu roar jag mig med tvättstugan då JB skulle på möte. Han kom hit då jag hade kvar lite bakverk som legat i frysen. Och så ville han ha kaffe, så då fixade jag det. Nescafé är bra att ha hemma om man inte dricker kaffe själv. Då slipper man ju ha ett åbäke som kaffebryggare och sen har jag hört att pulverkaffe tappar smaken efter ett tag. Och det är nog inte så kul om man nu gillar kaffe antar jag?

Till Anna

En läsare, Anna, undrade lite kring det jag skrev igår om att jag skrev "Och en tjej som smittades ett år efter mig hade inte blivit smittad".
Han som smittade mig, han smittade även en annan tjej. Och de träffades ungefär ett år efter det att jag blev smittad. Men hade läkaren tagit ett HIV-test så hade mitt ex åkt fast redan då. Och då hade inte hon träffat honom och smittats av honom.
Jag har träffat den här tjejen flera gånger. Första gången vi sågs så visste vi inte att vi hade smittats av samma person. Det var när jag började berätta min historia som det uppdagades att det handlade om samma person, fast med cirka ett års mellanrum.
Mitt ex visste att han var smittad men han skyddade sig inte med kondom (vilket HIV-positiva är tvingade till att göra, annars kan man åtalas för försök till grov misshandel om man har otur). Inte heller berättade han om att han hade HIV.
Om inte ens läkare kan tänka att en ung tjej kan få HIV, ja, då betyder det att vi har en del att jobba med. Vi behöver kanske inte gå så långt som i USA där en del läkare tar HIV-test om man gå till läkaren för att man är förkyld...

Just det, angående läkarbesöket igår

De proverna som togs för en månad...där hade jag 241 viruskopior per ml blodplasma. Det låter kanske mycket. Men tänk då att jag hade BETYDLIGT mycket mer än så förut. Innan jag började medicinera hade jag 62 800. Och antagligen har jag omätbara mängder idag, en månad efter att de senaste proverna togs.
Och det har då gått på ungefär fyra månader. Helt fantastiskt egentligen. Min läkare var stolt över mig, för att jag sköter mig så bra. Men det är inte svårt för mig. Nu förstår jag vad andra har pratat om. Att man inte tänker så mycket på varför man tar tabletter, utan bara gör det. Även om man vet exakt varför man tar dem. Men det blir inte den där påminnelsen varje dag längre.
Sen bjöd min läkare in mig till att göra en så kallad patientföreläsning på Karolinska (Institutet?) om jag känner för det. Jag ska göra 2-3 föreläsningar i höst och efter det ta ställning till det. Karolinska är ju i Stockholm. Å andra sidan är det för läkare/blivande läkare. Och de behöver också den info som jag kan ge dem. För om läkaren jag träffade när jag fick min primärinfektion hade upptäckt mig så hade jag inte behövt gå ovetandes så länge. Och en tjej som smittades ett år efter mig hade inte blivit smittad.
Och som min läkare sa, så är jag inte den "typen" av människa som folk tror har HIV. Och jag älskar att krossa fördomar.

Murphy's lag

=lagen om alla tings jävlighet. När man inte tror att det kan bli värre, så blir det så i alla fall.
Åt en räksallad igår som inhandlades på pizzerian. J valde en pizza istället. (Smart drag så här i efterhand). Vaknar till vid fem-tiden inatt av att jag mår illa. Försöker ta djupa andetag för att få bort det.
Men jag misslyckas och går upp och går till badrummet för säkerhets skull.
Och det dröjer inte länge tills jag tillber porslinsguden. Det var bra att jag inte åt så mycket av räksalladen, annars hade det nog blivit ännu värre.
Vill tillägga att jag är förkyld också, därav den lite halvdåliga aptiten. Så alltså: förkyld och matförgiftad. Men det slutar inte här.
Nej. Min mens drar igång. Samtidigt. Halleluja! Nu har vi: mensvärk, förkylning och matförgiftning.
J åker iväg till jobbet. Jag sover och minns inte att han går ens. Jag hörde när klockan ringde men jag stängde bara av den. Och somnade om. Sen vaknar jag av att det plingar på dörren. Då är det en snubbe här som ska installera mitt bredband. Ingen har ringt och sagt att han kommer idag. Så det var bara tur att man var hemma.
Nätverkskabeln som man ska dra till datorn är för kort så jag måste ta mig iväg för att köpa en längre. Men jag tror att jag gör det imorgon eller så. Idag tänker jag hålla mig själv i karantän. Nu går jag och sätter mig i soffan och kollar på någon film eller så. Med lite dextrosol vid mig så jag får i mig lite energi. Jag är som ni förstår, inte så sugen på att äta resterna av räksalladen som står i kylen :)

Dags för läkarbesök igen

Imorgon bär det av till Huddinge igen. Får se hur proverna har sett ut nu. Men än så länge så kan de där illamåendetabletterna ha påverkat resultatet från senast. Så det är proverna som tas imorgon som man ser om det verkligen funkar eller inte.

Jag tycker fortfarande att det är segt att åka till Huddinge för att gå på de här besöken. Det var så mycket enklare när de hade kvar avdelningen i Solna. Hej dubbelt så lång resväg *mutter*.

Dags att försöka sova efter att ha ställt om sig efter helgens äventyr. Dessutom börjar jag nog bli sjuk. Hade ont i halsen redan på fredagkvällen och det har inte blivit just något bättre. Host, harkel och atjoo. Galet irriterande. Typiskt nu när jag är ledig. Varför är det så jämt? Varje gång man blir ledig så blir man sjuk...Och sommarförkylningar brukar inte ge sig i första taget *suck*...

Jätteroligt samtal!!!! =)

För det första vill jag bara säga att JAG HAR SOMMARLOV!!! Mitt sista. Någonsin. Nästa gång jag är ledig en hel sommar lär vara då jag är barnledig någon gång i framtiden.
Sen ringde min vän J och frågade om jag ville vara med och föreläsa lite i höst på olika ställen. Ett av datumen var 1 december, som också är World AIDS Day. Dock måste jag ringa tillbaka till honom på måndag och prata lite mer. Då han ringde var vi precis på väg ut för att äta. Så jag var lite stressad.
På måndag måste jag även ringa till de på Noaks Ark i Växjö för att kolla hur det blir med mitt besök där. Än så länge har ingen tågbiljett trillat in i min mail, så det är bäst att kolla.
På måndag ska jag även tillbaka till Huddinge sjukhus för att ta prover, kolla på de senaste proverna och få mer mediciner. Jag har mått riktigt bra sen jag fick byta bort kapslarna. Kan till och med ta dem på tom mage utan att må illa. Och både före och efter mat fungerar också. Halleluja nästan :)
Nu kommer jag att vara bortrest i över ett dygn men jag hoppas att ni får en riktigt bra helg och sen hoppas jag att vädret fortsätter vara fint så man kan få bli lite brun :)

Båda journalisterna har svarat, jippi!

Måste säga att de båda var snabba i sina svar, det är ju trots allt helgdag idag. Och igår var det söndag. Men sen är det väl så att som journalist så suddas skillnaden mellan vardag och helt ut, i alla fall delvis. Jag menar, nyheter rapporteras 24/7*365.
Reportern på Aftonbladet bad om ursäkt för felen som hade skrivits. Jag var nog onödigt arg i mitt mail till henne. Men ibland tänder jag till när det gäller såna här saker.
Jag är glad över att journalisten från TT kollade in här, och jag hoppas att hon kikar in fler gånger :)
Det känns som att jag tog rätt beslut när jag mailade dessa journalister. Min mamma berättade att det hade varit en artikel i Svenska Dagbladet också, men jag får ta de sen, nästa gång de skriver något. Och ge feedback till dem. Jag vet att de försöker göra ett bra jobb. Men jag ser inget fel i att jag säger ifrån när de skriver felaktiga saker. Och vi är så bra på att ge kritik åt folk. Att ge beröm däremot är vi dåliga på. Och det tänker jag bli bättre på.
I slutändan är det bra att journalister skriver om dessa saker, för då uppmärksammas det. Och det blir en annan vinkel än när det är löpsedlar med HIV-män...

Skillnad på journalister och journalister

Gick in på DN:s hemsida och hittade en liknande artikel. Men denna var betydligt mer välskriven och korrekt.
Se gärna här. Och jämför gärna med Aftonbladets artikel.
Jag skrev ett mail till journalisten som skrev artikeln som publicerades på DN:s hemsida. Och jag tackade henne. Man ska inte bara påpeka vad folk gör fel, nej, det bästa är att visa när man tycker att folk gör rätt.
Tack Inger Dahlbäck för att du skrev en bra artikel med mer korrekt fakta. Journalister som du behövs.
Sen att det är skillnad i kvalitet mellan DN/SvD och Aftonbladet/Expressen det vet nog de flesta, så egentligen borde jag väl inte vara förvånad. Icke desto mindre är det viktigt att säga till när någon gör ett bra jobb, eller ett dåligt.
Men mitt humör blev betydligt bättre av att läsa Ingrids artikel. Det finns journalister som har koll. Och som kan ta reda på fakta.

Gaaaaah! Hur j*vla svårt ska det vara?!

Jag såg en artikel på aftonbladet idag. Och nu kokar jag av ilska. För är det inte journalisternas uppgift att kolla upp fakta? Här hittar ni artikeln.
De skriver AIDS-virus.
DET FINNS INGET AIDS-VIRUS!
Det virus som finns är HIV-virus.
AIDS är den diagnos man ställer till en patient med en HIV-infektion vars immunförsvar är försvagat så det inte klarar av att stå emot infektioner som immunförsvaret annars skulle klara av.
Jag HATAR såna faktafel. De förstör de saker som jag jobbar för. Jag jobbar för kunskap. Och med sån här fakta så håller vi oss kvar på en nivå som var för flera, flera år sedan. HIV och AIDS är inte samma sak.
Självklart kan jag inte hålla käften så jag skrev ett långt mail till journalisten som skrev artikeln. Och påpekade säkert detta fel fyra-fem gånger. Men jag blev så förbannad. Kanske uppfattar jag artikeln annorlunda än de som inte har HIV, men likväl så borde hon ha skrivit mer tydligt tycker jag. För det är en jävla skillnad mellan HIV och AIDS.

Motivationen är nere på 0

Jag börjar förstå varför J har haft så svårt att göra klart sina skolgrejer när han jobbar.
Även om det bara är lite kvar.
Jag ska skriva en rapport. Som ska lämnas in snart. Och jag har knappt börjat.
Jag har en del underlag men att börja skriva tar emot. Att skriva ut information och köra med överstrykningspennan är ju piece of cake i jämförelse. Men nu kan jag tacka google också, och alla andra som har läst liknande utbildningar som jag. Så nu vet jag lite mer om hur jag ska lägga upp det. Själva informationen har jag själv. Men utformning av rapporter är inte min starkaste sida. Även om jag är ganska duktig på att skriva. När jag väl känner för det.
Jag har inte så många dagar på mig, då den ska lämnas in innan terminens slut. Fuck.
Jobba, jobba, jobba...

RSS 2.0