Inskrivning och världens bästa mamma

Idag roade jag mig med en liten tripp till Huddinge sjukhus och specialistmödravården där för inskrivning.
Allt såg bra ut, både på de prover som hon tog från mitt finger och de prover som var på urinen, så det kändes skönt! Det "stora" blodprovet där de kollar Rh-status, syfilis etc. vet jag ju dock inte men jag fick göra ett syfilisprov då jag var på mottagningen i Solna då jag gjorde ett VUL.
Först blev det fel resultat på blodsockret då jag antagligen rört vid något innan hon stack mig, men hon behövde inte sticka om för hon träffade så bra så det blödde rätt bra även då jag tog av plåstret och barnmorskan klämde lite på fingertoppen. Dessutom har jag gått ner ungefär 5 kilo sedan jag vägde mig sist. Jag hade lite som "mål" att väga 70 kg (är rätt lång) och gav väl upp det då jag fick veta att jag var gravid. Men nu är jag nere på 66 kilo. Mission completed...for now.
Järnvärdet såg bra ut också så behöver inte göra något mer där än så länge, men vi får se hur det blir framöver.
Ringde till mamma efter jag var klar. Och jag lovade henne att skicka ett mms från UL på torsdag. Skicka först, sen ringa kort efteråt och hon sa att hon lär börja gråta, och det händer inte ofta att jag ser min mamma gråta, eller hör henne. Men det är väl lite speciellt att bli mormor :) Sen frågade hon om hon får ta hand om barnet kanske en kväll i veckan när det är lite större. Dels för att avlasta oss och dels för att vi ska få vara bara jag och J en liten stund. Hon sa att hon vill ju väldigt gärna umgås med sitt barnbarn och när den lill* börjar på dagis (förlåt, förskola) att hon kan hämta en dag i veckan. Det vore ju guld värt! Söta lilla mamma.
Ett litet pluspoäng för mig idag: Jag var och tränade för första gången sen sommaren började. Och jag lär ha världens träningsvärk imorgon då jag tränat andra muskler än vad jag gjort då jag dansat. Men det är bra för min rygg och för hållningen, och jag vet att det inte blir lika jobbigt snart. No pain - no gain.

Kommentarer
Postat av: Ameera

Gick du ner av att bli gravid? Hoho, själv brukar jag skjuta i höjden bara jag såg plusset på stickan ;)

2011-08-31 @ 10:01:33
URL: http://ameera.nu
Postat av: Karin

Måste säga att jag älskar din blogg! Så välskriven och bra, du är grym!

2011-08-31 @ 22:05:25
Postat av: Viola

Vad skönt att bli erbjuden avlastning sådär, det är verkligen guld värt! avis

2011-09-02 @ 22:41:45
URL: http://mummyfied.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0