Slapp- och pluggsöndag

Fick en kommentar från Anna angående förra inlägget.
Hon skrev så här:
Får du specialisttandvård för att du har hiv? Det förekommer ju en del blod iom tandlagning. Eller går du till folktandvården? Jag vill inte verka oförskämd, men jag tänkte på att gravida hivsmittade kvinnor förlöses "separat" så det kanske är lika med tandvård?

Svar: Nej, det får jag inte. Dock går jag på ett ställe som heter Medicinsk tandvård och som finns på sjukhuset. Man kan gå där av olika anledningar. Jag valde att gå där då de som jobbar där är vana vid diverese sjukdomstillstånd hos patienterna. Blev väldigt dåligt bemött av en tandläkare jag hade förut och vill därför inte gå hos en "vanlig" tandläkare. Men jag vet vänner som går hos sina vanliga tandläkare, då de har kunnat hantera det, vilket en av mina gamla tandläkare inte kunde.
Min tandläkare på medicinsk tandvård skyddar sig så som alla tandläkare bör skydda sig. Då det kan förekomma en del blod/skvätt så använder hon visir (och munskydd givetvis). Och även ett förkläde av plast som hon sedan slänger. Var samma hos tandhygienisten, bortsett från visiret då det inte behövdes.
De använder ju handskar och blod sprutar väldigt sällan från munnen. Så egentligen kan jag gå på en vanlig mottagning (den jag går på tillhör ändå Folktandvården) om jag skulle vilja det. Men jag väljer att gå där jag går pga bemötandet och lite andra, privata anledningar.
Dagen spenderades i soffan hos J ganska länge innan jag åkte hem för att plugga det sista inför morgondagens tenta. Har hunnit repetera en del saker flera gånger så jag känner mig väl förberedd på morgondagen. Terminens näst sista tenta. Och det är bara mars. Det kan inte bli så mycket bättre :)
Ikväll står det ärtsoppa och pannkaka på middagsmenyn. Är ju en "klassisk" torsdagsmeny, men jag gör lite annorlunda denna vecka.

Kommentarer
Postat av: John

Hej,



Hittade till din blogg denna söndagkväll,

av naturliga anledningar, väntar själv på svar.

Då jag ägnat mycket av kvällen här, vill jag säga att du är en fantastisk männsiska. Ser framemot att följa din blogg.

2011-03-13 @ 22:39:24
Postat av: Anna

Tack för svar :)

2011-03-13 @ 23:03:20
Postat av: Josephine

Åh tack snälla du för tipset! Jag ska ta allt med mig när jag besöker london, tack igen!

2011-03-15 @ 23:47:03
URL: http://mariejane.blogg.se/
Postat av: Sofia

Ha en underbar dag :)

2011-03-16 @ 16:43:32
URL: http://urmittperspektiv.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0